HostTurka BLOG 2024

Elektrikli araba savaşları Reeder ve Agrotech

5
(10)

Ülkemizde, Reeder Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi ve Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş
ticari ünvaları ile borsada REEDR ve AGROT hisse kodları ile işlem gören 2 firma geçtiğimiz aylarda elektrikli araba üretecekleri konusunda duyurular yaptılar.

Konu Başlıkları :

Neler yaşandı?

Reeder Teknoloji ve Agrotek Yüksek Teknoloji şirketleri elektrikli araç projelerini duyurdukarı tarihten bu güne neler yaşadılar? Hisse fiyatları , ortaklıkları ve arge çalışmaları konusunda derlediğimiz bilgileri kısa başlıklar altında inceleyelim .

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş / AGROT ne iş yapar?

Şirket araştırma geliştirme ve Yazılım Faaliyetleri Ünvanı ile 2013 yılında kurulmuştur. 2022 yılında ise “Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım Anonim Şirketi” ünvan değişikliğine gitmiştir.

Agrotech internet sayfası ve faaliyet alanları ekran görüntüsü

İnternet sitesi incelendiğinde tarım , teknoloji ve arge alanında faaliyet gösterdiği görülmektedir. Ayrıca Murat Teksöz tarafından 2014 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet kurulan e-sağlık, e-devlet, sistem entegretörlüğü başlıklarında teknoloji ve yazılım altında faaliyet gösteren firmanında % 90 oranında sahibidir. Belirttiğimiz bu bilgiler zamana bağlı olarak değişiklik gösterebileceği bilmenizi isteriz. Bu neden ile Agrotech hakkında güncel bilgiler https://agrotechgrup.com.tr internet sitesinden takip edebilirsiniz.

AGROT ne zaman halka arz oldu?

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş 2023 yılında, 15-16-17 kasım tarihlerindeki talep toplama ile halka arz oldu.

AGROT hissesi halka arz fiyatı?

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş hissesi 5,21 ₺’den halka arz oldu.

AGROT hissesi kap haberleri?

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş’nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda yaptığı duyuruları aşağıdaki adresten takip edebilirsiniz .

https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bilgileri/ozet/8acae2c48b2fa259018bb9e449415e84

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş / AGROT elektrikli araç üretim sürecinde bu güne kadar neler yaşandı?

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. 25.03.2024 tarihinde Joyce Elektrikli Araç Teknolojileri A.Ş.’nin Satın Alınması duyurusu ile elektirikli araç üretiminde iddialı olduğunu gösterdi.İşte söz konusu kap duyurusu.

Joyce Elektrikli Araç Teknolojileri A.Ş.'nin Satın Alınması Kap Duyurusu:

Şirketimizin 25-03-2024 tarihi itibari ile Joyce Elektrikli Araç Teknolojileri Anonim şirketi ile yaptığı satın alma görüşmeleri olumlu sonuçlanarak söz konusu şirketin %75 hisselerini satın alma sözleşmesi imzalanmıştır.
Teknoloji ve Üretim konusunda küresel pazarda faaliyet gösteren şirketimiz bu satın alma ile birlikte;

Yerli ve milli elektrikli Araç, Motosiklet, Sağlık sektörü için geliştirilmiş Kar Aslanı, Tarım için özel tasarlanmış ZIKA (İnsansız Zirai Araç) robotik akıllı tarım çözümleri, İleri arama kurtarma teknoloji robotları ve birçok robotik çözümlere sahip;
Bugüne kadar Dünya’da sadece üç ülke tarafından üretilebilen ve her sektörde kullanım alanı söz konusu olan suya dayanıklı yerli BLDC Motor üretimine sahip,
%100 Yerli batarya ve sektör spesifik batarya kontrol çözümlerine bünyesinde barındıran,
Otonom yönetim alt yapısı ile tasarlanan Yapay Zekâ sürücü yazılım çözümlerini geliştirmiş,
Elektrik alt yapısına sahip tüm sistemlerin bir arada ve bütün olarak çalışmasını sağlayan yerli kontrol ünitesi ve çevre birimlerine sahip Joyce teknolojiyi (https://www.joyceteknoloji.com) bünyesine dahil etmiştir.
Bu şirket birleşmesi ile yerli motor, yerli batarya, yerli elektronik sistemlere sahip L 7 sınıfı yerli elektrikli araç çalışmaları hızlandırılıp 29-Ekim-2024 tarihinde 699.000 TL tüketici fiyatı ile ülkemizde satışa sunulacaktır.
Hali hazırda var olan Joyce yerli ve milli elektrikli araçlarının, insansız kara araçlarının, insansız kurtarma araçlarının, sağlık ve birçok sektöre özelleştirilmiş elektrik vasıtaların üretim kapasitesi 2024 yılı içerisinde %400 genişletilerek başta ülkemiz olmak üzere 14 farklı ülkeye milli araçlarımızın ihracatı sağlanacaktır.
Ar-Ge ve üretme hakları şirketimizi ait olan BLDC motor teknolojisi ile sadece üreteceğimiz elektrikli araçlar değil hâlihazırda dünyada var olan otomobil, sağlık, savunma sanayisi, komuta kontrol merkezleri, deniz araçları, üretim, ağır is makineleri, ağır sanayi makineleri, elektrikli ev aletleri gibi 20’nin üzerinde sektörün en önemli bileşeni olan motor üretimini için kapasite artırımı sağlanıp yurtiçi ve yurtdışı distribütörlük çalışmaları başlatılacaktır.
Ar-Ge ve üretim hakları şirketimize ait olan Entegre batarya sistemlerimizi sadece kendi ürettiğimiz ürünleri için değil teknoloji yüzyılının en önemli ana parçası olan ve enerji ihtiyacının gerekli olduğu birçok sektöre ihracat programı başlatılacaktır.
Telif ve kopyalama hakları şirketimize ait olan otonom yapay zekâ çözümü ürünlerimiz ile kendi üretimimiz elektrikli insansız araçların yansıra ihtiyaca göre özelleştirilebilen bir yapı ile ülkemizde tedarik zinciri oluşturulacak ve yurtdışı ihracat çalışmaları başlatılacaktır.
AGRO Teknolojinin ülkemiz genelinde var olan Sera, Bahçe ve Tarım arazilerinde kullanılmak üzere 100 Adet ZİKA(İnsansız Zirai Kara Aracı) ve robotik akıllı tarım teknolojileri üretilerek 2024 yılı içerisinde sahada kullanılacak olup, ülkemiz genelinde tarımda teknoloji verimliliğin arttırılması için saha sonuçları paylaşılacaktır.
Bu şirket satın alması ile birlikte belirtmiş olduğumuz ürünleri, mühendislik çalışmalarını ve teknolojilerimizi 02.04.2024 salı günü tasarım ve mühendis kadromuzun da yer alacağı geniş katılımlı basın toplantısı ile kamuoyuna kapsamlı paylaşıyor olacağız.

Joyce Elektrikli Araç Teknolojileri A.Ş.'nin anlaşmadan önce hali hazırda üretiyor olduğu araçlar.

Joyce Elektrikli araç teknolojileri’nin hisselerinin %75 i AGROTECH e satılmadan önce , Joyce teknoloji JOYCE ONE isimli bir elektrikli aracı piyasaya çıkarmıştı. Bu neden ile bu satın almanın Agrot a güç katacağı düşünüldü. Gelin Joyce One isimli araca bir bakalım. Bu araçlar hala galerilerde ve sahibinden.com sayfalarıda görülebilmektedir.

02.04.2024 tarihli Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş basın toplantısı.
Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. 02.04.2024 tarihinde yaptığı basın toplantısı ile 29 ekim tarihinde çıkaracağı ilk elektrikli araç modelini tanıttı. Hatta 699.000 ₺ satış fiyatı olacağını belirtti. Basın toplantısından kareleri ve ilk elektrikli araç resimlerini aşağıda görebilirsiniz.

Reeder Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi / REEDR ne iş yapar?

Reeder Teknoloji Sanayi Ve Ticaret A.Ş. 2010 yılında kurulmuştur. Bu yıllarda türkiyede ekitap okuyuculardaki eksiklikleri ve yabancı ürünlerin eksikliklerini görüp. Türkiyede ilk 3G özellikli tablet üretimini yapmış yerli bir teknoloji firmasıdır. Aşağıdaki Resim : https://reeder.com.tr/kurumsal sayfasından alınmıştır. Reeder ın geçmişten bu güne yaptığı işler açık bir şekilde time line olarak anlatılmış umarım bize telif problemi çıkarmazlar.

2010 – Android yazılımlı tablette ilk lokal marka.
2011 – E-kitap okuyucu sitesinin açılışı.
2012 – Turkcell ile Pazarda ilk 3G tablet kampanyası iş ortaklığı.
2013 – Tüm ürünlerde intel işlemci kullanımı.
2014 – EMEA Bölgesinde intel işlemcili ürünlerarasında en yüksek satış adedi.
2015 – İlk Akıllı Telefon ile en çok satan 25 model arasına giriş.
2016 – İzmir, Ankara, Adana, Antalya, Samsun’da reeder go Mağazaları. – Boston ve Amsterdam’da liaison ofisler. – Endeavor Türkiye’nin seçilmiş girişimleri arasında yer alma.
2017 – 8 tablet modeli ile %25 pazar payı ve 5 yeni telefon modeli. Samsun Operasyon Merkezi açılışı.
2018 – Çin’den stratejik ortak ile 600.000 adet telefon, tablet ve akıllı saat üretim kapasiteli fabrika açılışı.
2019 – Beş ülkeye ihracat.
2020 – Giyilebilir teknolojiler kategorisinde, akıllı çocuk saati ve pandemi dolayısı ile kullanım alanı genişleyen kızılötesi temassız ateş ölçer ürünlerinin Türkiye’de ilk kez yerli üretimini gerçekleştirdi.
2021 – KVK ile teknik servis anlaşması. Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek yazılım içerikli Ar-Ge Merkezi Tescili.
2022 – Reeder Türkiye’nin en büyük yerli telefon üreticisi. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin ve Kadının Güçlenmesi İlkelerinin İmzalanması. Türkiye’nin 58 şehrinde 102 ReeDükkan açılışı. Samsun Üniversitesi bünyesindeki eski tütün hangarının 6.000 m2’lik teknoloji üretim üssüne dönüştürülmesi. 3.000 m2’lik yeni fabrika açılışı. 2.500 kız öğrenciye eğitim olanağı sunan Kızlar Kodlar proje lansmanı.
2023 – 125 inci ReeDükkan açılışı ile hızla büyüyen mağaza zinciri. Reeder halka arz oldu. Televizyon, robot süpürge, disüstü bilgisayar, akıllı yüzük, akıllı bahçe, kulaklık, masaj aleti ve hoperlör gibi pek çok yeni ürün .

REEDER'ın aldığı ödüller nedir?

Reeder Teknoloji kurulduğu günden bu güne aldığı ödülleri açık tarama kaynaklarından sizin için derledik.

2017 yılı : Fortune Türkiye'nin En Başarılı Yöneticileri ödülü.

2017 yılının 40 yaş altı en başarılı 40 yöneticisini belirledi. Reeder Kurucu Ortağı Uygar Saral, Türkiye‘nin 40 yaş altı en başarılı 19. yöneticisi ödülüne layık görüldü.

2018 yılı : Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü.

Garanti Bankası, KAGİDER ve Ekonimist Dergisi iş birliği ile 12.si düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın kazananı, Reeder Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral oldu.

2019 yılı : Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü.

Dünyanın en prestijli iş dünyası organizasyonu kabul edilen EY Yılın Girişimcisi Ödülleri programında Türkiye’nin yerli teknoloji markası Reeder’ın Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral, 2019 Türkiye Kadın Girişimcisi seçildi.

REEDR ne zaman halka arz oldu?

Reeder Teknoloji Sanayi Ve Ticaret A.Ş. 2023 yılında, 13, 14, ve 15 Eylül tarihlerindeki talep toplama ile halka arz oldu..

REEDR hissesi halka arz fiyatı?

Reeder Teknoloji Sanayi Ve Ticaret A.Ş. hissesi 9,30 ₺’den halka arz oldu.

REEDR hissesi kap haberleri?

Reeder Teknoloji Sanayi Ve Ticaret A.Ş.’nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda yaptığı duyuruları aşağıdaki adresten takip edebilirsiniz .

https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bilgileri/ozet/8acae2c586d22c53018a73739d9104a8

Reeder Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi / REEDR elektrikli araba üretim sürecinde bu güne kadar neler yaşandı?

Reeder Teknoloji elektrikli araç projesini 2023 temmz ayında duyurdu. 2024 yılının şubat ayında ise yaptığı bir kap bildirimi ile %80 oranında yerli ilk elektrikli araçlarının 30 ağustos 2024 tarihinde samsundaki üretim bandından çıkacağını bildirdi.  Son olarak 09.06.2024 tarihli Özel Durum Açıklaması ile Reev Classical , Reev Fancy ve Reev Max isimli modellerini tanıttı. Elektrikli araçların fiyatları hakkında bir açıklama yapılmadı. Detayları “Reeder Reev Clasiccal, Fancy ve Max isimli ilk araç modellerini tanıttı.”  başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Ve Reeder Fancy Görücüye Çıktı

Takvimlerimiz 30 ağustosu gösterdi ve reeder Fancy isimli aracını tanıttı. 100 Km menzil me maksimum 45 km hız sunan reeder fancy dış tasarımı ve içinde multimedya kontrol ekranı ile beğenimizi kazandı. Detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://reeder.com.tr/reev-fancy

SONUÇ:

Reeder Teknoloji Sanayi Ve Ticaret A.Ş. ve  Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş elektrikli araçlarının piyasaya çıkışı ile ilgili bu deönemi işaret ettiler. Reeder 30 ağustos 2024 ü işaret ederken Agrotech 29 ekim 2024 tarihini işaret etti. İki şirkette ilk elektrikli araç açıklamalarını yaptıklarında hisse değerlerinde büyük artışlar yaşanıp sonraki dönemlerde ise çok büyük düşüşler olmuştu. Şu anda iki şirketinde hisse fiyatları halka arz fiyatlarından yüksek olmasına rağmen zirvelerinden %50 den fazla kayıpları var. İki şirketinde yatırımcılarının mutlu olduğu söylenemez. İki şirketinde beklenenden daha iyi araçlar piyasaya çıkarıp ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmalarını ve yatırımcılarının mutsuzluklarını gidermelerini temenni ediyoruz.

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME
Borsada işlem gören hisseler gibi konularda bilgili DEĞİLİZ! Sadece bizde bir teknoloji firması olarak yapılan bu yerli girişimlerden heyecan duyup bilgimizi paylaşarak tüm bu girişimlerin hedefine varmasını ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu gönderi ne kadar faydalıydı?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 5 / 5. Oy sayısı: 10

Henüz oy yok! Bu yazıyı ilk siz değerlendirin.

Exit mobile version